Meyvelerin Beslenmesi, Büyümesi ve Kalitesinde Kalsiyum ve Potasyumun Önemi!!!

Meyvelerin Beslenmesi, Büyümesi ve Kalitesinde Kalsiyum ve Potasyumun Önemi!!!

Yumuşak çekirdekli ve sert çekirdekli meyve ağaçlarının yetiştirilmesinde, hasatın nihai sonuçlarına ulaşılmasında çok önemli olan çeşitli unsurlar vardır. Bu elementler kalsiyum ve potasyumdur.

Her iki element de, bu tür mahsullerde çok değerli olan özellikler, hem taş hem de pip meyvelerinin kalitesini, besi ve olgunlaşmasını olumlu yönde etkiler.

Meyve yetiştiriciliği çok zorlu ve tekniktir. Çiftçi sadece üretken mükemmellik aramakla kalmaz, aynı zamanda bu meyvelerin yönlendirildiği pazar göz önüne alındığında, nitel gerekliliktir. Bu nedenle, meyvelerin olgunlaşması ve besi sürecinde, kaliteye ve kaliteden bahsetmeye de dikkat edilmelidir, hem organoleptik, görsel özelliklere hem de elbette raf ömrünü iyileştirmeye atıfta bulunuyoruz. Hasat sonrası mümkün olduğunca dayanıklı hale getirmeye çalışıyor.

Daha sonra, meyve çiftliklerinin üretken ve kaliteli verilerinin nasıl geliştirileceğini belirlemek için kalsiyum ve potasyumun nasıl etkilendiğini geliştireceğiz.

Kalsiyum

Kalsiyum kaliteyi belirleyen bir faktör olarak çok önemlidir, çünkü diğer şeylerin yanı sıra meyve üzerinde sertlik, koruma ve daha fazla ağırlık sağlar. Ek olarak, kalsiyum daha iyi bir ortam, bitki üzerinde daha az stres, daha fazla hücre bölünmesi ve bitkiyi patojenlerden, özellikle mantarlardan korumak için daha fazla hücre sayesinde daha homojen meyveler sağlar. Bu şekilde monilia riskini önemli ölçüde azaltırız.

Kalsiyum varlığını sağlamak için kök sistemini uyarmalı, canlılığı ayarlamalı, iyi gübreleme ve kontrollü sulama yapmalıyız. Azot (N), potasyum (K) ve magnezyum (Mg) fazlası, bu elementler kalsiyum antagonistleri olduğundan kalsiyum emilimini bozar. Bütün bunlar, bitkinin kullanabileceği çok daha fazla kalsiyum varlığına yardımcı olacaktır.

 

1-ARTICULO_FRUTAL-01-1024x512

POTASYUM

Aradığımız hedeflere ulaşmak için bir diğer ayırt edici unsur potasyumdur. Meyve ağaçlarındaki potasyumun iyi bir asimilasyonu için, bu mahsulün ihtiyacına uygun olarak hassas ve etkili bir gübreleme yapılması önerilir.

Potasyum bize sağlık ve aynı zamanda meyvenin kalitesini sağlayacaktır, su stresini ortadan kaldıracak ve meyvenin hücrelerini daha geçirgen hale getirecek, meyvede daha fazla su lehine olacaktır.

Bununla birlikte, ekim başlangıcında kalsiyum uygulamasının çok önemli olduğunu vurgulamak isteriz, böylece bu meyve daha fazla hücre bölünmesine ve hasatta çok daha fazla sertlik sağlar. Daha fazla hücreye sahip olarak daha fazla su tutma kapasitesine sahibiz.

Bu kalsiyum katkısı ekimin başlangıcında yapılacaktır çünkü potasyum ve kalsiyum antagonistiktir ve sonunda daha fazla potasyum tedarik ettiğimiz zamandır.

Beslenme uzmanları olarak, ürünün asimilasyonunun en uygun olduğu zamanda kök uygulamalarına daha fazla güveniyoruz, yaprak uygulamaları sonuçta meyveye şok etkisi ile daha fazla yapılır.

Önceden tanımlanmış meyve ağaçlarının en değerli özellikleriyle, mahsulün tüm fenolojik aşamalarını kapsamak için bir gübreleme stratejisi uygulayacağız.

Döllenme için önerimiz şöyledir:

 

2-ARTICULO_FRUTAL-04-1024x512

KÜLTÜR BAŞLANGICI

TARAVERT KING KONG ® . Toprağın blokajını kaldırmak ve yapılandırmak amacıyla yüksek hümik içeriğine ve asidik pH’a sahiptir, böylece dolaylı olarak çekebileceği potasyum  daha etkili olur.

Doz: 0,5 Lt / da.

KALSİYUM İLE GÜBRELEME

  • HASAT VE BAŞLANGIÇ TARASOIL ® CALCIO                                                                     Doğru tuzluluk için, toprağın üzerinden bir kalsiyum eksikliği düzelticisidir. Meyvenin çatlamasını önler. Kemik sertleşene kadar uygulanır.

Doz: 30 Kg / ha.

  • MEYVE İÇİN UYGULAMALAR GELİŞTİRİLDİ

TARAFOL ® CALCIO.

Yapraktan kalsiyum eksikliği düzelticisidir. Meyvenin çatlamasını önler.

Doz: 2.5 l / 1000 Lt Suya. 2-3 uygulama tedavi sağlar.

Bu ürünlerin uygulanması sayesinde şunları başaracağız:

Kök aktivasyonu, daha iyi besin asimilasyonu, biyostimülasyon, ulaşım ve beslenme taşınması ve toprak tuzluluğunu düzeltiriz.

POTASYUM GÜBRELEME

  • KOLEKSİYONUN ÖNCESİ

KRYSTAFEED ® DARWIN 11-5-43

Yetiştiriciliğin son aşamalarında sağlanan yosun özü ve şelatlı mikro elementlere sahip bir gübredir. Bu ürün gübreleme ile uygulanır.

Doz: Hasattan 45 ve 30 gün önce iki uygulamada 1Kg / 1000 Lt Suya

TARAFOL ® GOLD

Karbonat esaslı potasyumun çok çabuk emilen ve bitki tarafından meyveye ulaşmasını oldukça kolaylaştıran şelat ajanları olan bir gübredir.

Mahsulde gerçekleştirilen gübrelemeden bağımsız olarak, bu ürün meyvenin kalitesini ve boyutunu arttırmak için uygulanır ve dolaylı olarak bize biraz sertlik ve her şeyden önce daha düzgün meyveler verir.

Gübre birimlerini bir programdan çıkarmak değil, sonunda ekstra bir katkı sağlamak ve böylece meyvenin kalitesini artırmak için bir takviye.

Doz: 1Kg / 1000 Lt suya. Toplamadan 30 gün önce veya bu dozu 30 ve 20 gün içinde ayırın. Bir uygulamada 30 gün önce piplerde.

TARAFOL ® KANE

Emilimini destekleyen nötr bir pH ile yaprak uygulaması için potasyum içeren bir gübredir ve bu nedenle bitki tarafından daha asimile edilebilirdir. Daha iyi tekdüzelik ve boyut ve biraz renk ile meyve taşıyacaktır.

Doz: Hasattan 20 ila 30 gün önce iki veya üç uygulamada 3l / 1000. Yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında da aynı.

 

3-GUIA-CULTIVO_frutales_20_Tarazona_FACE-1024x529

Tarazona’dan, mahsulün tüm beslenme ihtiyaçlarını karşılayan ve Fertilosophy® prensibine uyan verimli ve sürdürülebilir gübreleme olan çok çeşitli gübreler  sunuyoruz.

Daha detaylı bilgi için CDTI sayfasını inceleyin.

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.